• MODMED d.o.o.

    10 let izvajanja nenujnih reševalnih prevozov

Nekaj več o nas

20 let izvajanja nenujnih reševalnih prevozov

Modmed d.o.o., podjetje za zdravstvene dejavnosti, je bilo ustanovljeno že leta 1992, sprva kot internistična kardiološka ultrazvočna ambulanta s sedežem v Aškerčevi ulici na Ptuju. Ustanovitelja sta bila dr. Stanko Janžekovič in g.Anton Modlic.

Želja in potreba po širitvi dejavnosti sta nas pripeljali do župana občine Ormož, ki je imel vizijo ustanovitve reševalne službe. Občinski svet je kasneje na javnem razpisu izbral podjetje Modmed d.o.o. kot koncesionarja za izvajanje nenujnih reševalnih prevozov. Leta 1998 se nam je kot družabnik-prokurist pridružil g. Milko Štrucl. Istega leta so bili izpolnjeni vsi pogoji za začetek delovanja nove dejavnosti. Začeli smo skromno, saj smo imeli le dve reševalni vozili. 1. novembra 1998 ob treh zjutraj smo opravili prvi prevoz. Začne se uspešno sodelovanje z Zdravstvenim domom Ormož. V nadaljnjih dvajsetih letih smo stopili v mnoge domove, stikalo se je mnogo zgodb, prepletlo mnogo usod. Zaradi vse večjih potreb po takšnih prevozih smo širili in posodabljali vozni park in zaposlili več zdravstvenikov in zdravstvenic, ki opravljajo službo voznik-reševalec.

Leta 2012 se je g. Anton Modlic upokojil in direktorsko mesto je prevzel g. Milko Štrucl. Mesto prokurista pa je prevzel g. Danijel Modlic.

Danes ima podjetje 20 zaposlenih. Imamo osem reševalnih vozil, 6 sodobnih osebnih vozil in dve terenski vozili. Zaradi prostorske stiske smo se iz Ptuja preselili v Zagojiče v občini Gorišnica, kjer smo leta 2005 zgradili garaže in poslovni prostor. Sodelujemo z ZD Ormož, Psihiatrično bolnico Ormož, SB Ptuj in CSO Ormož in z vsemi ambulantami v naši okolici. Prevoze opravljano po vsej Sloveniji, po potrebi tudi v tujino. V kolektivu imamo kar nekaj glasbenikov, ki skrbijo za prijetno vzdušje na raznih srečanjih.

Udeležujemo se športnih iger zdravstvenih zavodov, tekmujemo tudi v bowling ligi podjetnikov. Naše vodilo ostaja prijazen in spoštljivo odnos do bolnikov. Ob dvajseti obletnici delovanja reševalne službe in šestindvajseti obletnici obstoja podjetja MODMED d.o.o. želimo vsem sodelavcem veliko uspehov na vseh njihovih poteh, koristnikom naših uslug pa veliko zdravja in osebne sreče.

KOLEKTIV,
Modmed d.o.o.